İyi Bir Tuvalet ve Klozet Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Temizlik ve hijyen ile ilgili en önemli konuların başında tuvalet ve klozet temizliği gelmektedir. Klozetler temiz görünse de mikropların hızla üreyebileceği, enfeksiyonların yayılması için en elverişli ortamlardan biridir. Tuvalet ve klozet temizliği hem kişisel hijyen hem de toplum sağlığı için çok önemlidir.

Tuvalet ve Klozet Temizliğine Nasıl Başlanmalıdır?

Tuvalet ve klozet temizliğinde zaman içinde sararma, kararma, kireçlenme görülmemesi için tuvalet temizliğinin düzenli yapılması ve doğru ürün kullanılması çok önemlidir. Tuvalet temizliği için öncelikle ihtiyaç duyulmayan her şey ortadan kaldırılır, temizlik malzemeleri hazırlanır, oda havalandırılır ve güvenlik önlemlerini alınır.

Kullanılan tuvalet alaturka tuvalet ise;

  • Tuvalet temizliğinde öncelikle kullanılan üründen etkilenmemek için tuvaletin penceresi açılmalıdır. Çamaşır suyu veya kullanılmak istenilen çok amaçlı ürün tuvalete dökülüp etki etmesi beklenen sürede tuvaletin daha az kirli olan diğer fayans alanları temizlenmeye başlanabilir.
  • Diğer fayans alanların ve tuvaletin içinin temizlenmesi için ayrı  fırçalar kullanılmalıdır.
  • Duvarlardaki ve yerdeki fayans içlerinin temizlenmesi ve pas ve kireç oluşmaması için düzenli olarak temizlik yapılmalıdır.  Pas ve kireç temizliği için temas ettiği yeri yıpratmadan temizleyen, pasları önlemeye de yardım eden formülüyle daha parlak ve temiz bir görünüm elde etmek için BioBellinda Pas & Kireç Temizleyiciyi inceleyebilirsiniz.
  • Fayans alanların temizliğinde kullanılmak istenen ürün kullanma talimatına göre uygulanır, temizlik fırçası ya da kullanılmayan diş fırçası ile fayans araları temizlenir. Fayans temizliği de tuvaletin diğer alanları kadar temizlenmesi en önemli alanlardan biridir. Çünkü fayans araları düzgün temizlenmezse kir, küf ve mikropların yuva yapmasına neden olabilir.
  • Fayans temizliğinden sonra tuvalet temizliği için ayrıca kullanılan fırça ile tuvaletin her yeri detaylı olarak fırçalanır ve sifon çekilerek temizliği sağlanmış olur.

Kullanılan tuvalet klozet ise;

  • Temizlik yapılırken kullanılan üründen etkilenmemek için odanın penceresi açılır ve gerekli diğer güvenlik önlemleri alınır. Kullanılmak istenen temizlik ürünü klozete dökülür ve banyonun diğer alanları temizlenmeye başlanır. Derinlemesine ve etkili bir temizlik için inatçı kir, leke ve kireç arttıklarını, uygulandığı bölgeye zarar vermeden temizleyen BioBellinda Wc&Banyo Temizleyiciyi inceleyebilirsiniz.
  • Banyonun diğer alanları temizlendikten sonra klozet temizliğinde öncelikle klozet kapağı ile temizliğe başlanmalıdır. Klozet kapağının takıldığı bölümlerde mikroplar kalabileceği için sadece klozet kapağının görünen yerlerinin temizlenmesi yeterli değildir. Bu nedenle klozet kapağı temizlenirken  kapağı tutan kelebek somunlardan çıkarılarak temizlik yapılmalıdır. Bu şekilde klozet kapağı kolayca çıkar ve klozette ulaşılması daha zor olan yerler bile daha kolay temizlenir.
  • Klozet kapağını temizlerken kullanılmak istenen ürün klozet kapağının deforme olmaması için temizlik bezine veya süngerine dökülerek uygulanmalıdır.
  • Uygulama yapıldıktan sonra durulama yapılır, tercihe göre kağıt havlu ile kurulanır.
  • Klozet kapağı temizlendikten sonra klozet kenarları temizlenir. Klozet kenarları görünmeyen kirlerin kalabileceği, küf ve kireç oluşabileceği için kokuya neden olabilir. Bu nedenle temizlenmesi en önemli alanlardan biridir. Eğer kireç veya küf uzun bir süredir varsa kullanılan ürün kullanma talimatında belirtilenden daha uzun süre tutulabilir.Kullanılmak istenen pas-kireç ürünü uygulandıktan sonra fırça yardımıyla temizlenir ve durulanır.
  • Klozet kenarları temizlendikten sonra klozetin içini temizlemek için sifon çekilir ve suyun en alt seviyede olması beklenir. Su çizgisinin altında veya içinde renkli lekeler oluşmuşsa bunun için pas kireç temizleyici ya da oksijenli çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
  • Kullanılmak istenen ürün uygulandıktan sonra kullanma talimatında tavsiye edilen süre kadar bekletilir ve fırça yardımıyla ovularak temizlenir, sifon çekilerek durulanır ve daha parlak bir görünüm elde edilir.
  • Klozet temizliğinde en son rezervuar temizliği yapılır. Rezervuarda pas kireç nedeniyle kötü koku oluşmasını engellemek ve rezervuarın ömrünü uzatmak için en az 2-3 ayda bir temizlenmelidir. Rezervuar temizliğinde, rezervuarın kapağı açılır, pas kireç temizleyici dökülür, temizlik yapılan fırçadan farklı bir fırça ile fırçalanarak klozet temizliği tamamlanır.

 

Yorumlar

Yorum Yap