Doğru Ağız Bakımı için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dişlerdeki sarılık, diş ve diş eti iltihapları, çürükler nedeniyle oluşan koku, yemek yerken zorlanma, dayanılmaz diş ağrıları... Ağız bakımına yeterli önem verilmediğinde başımıza gelebileceklerden sadece birkaçı olarak sıralayabiliriz. Bu ve buna benzer problemlerle karşılaşmamak için ağız ve diş bakımına gerekli özeni göstermemiz gerekir. Ağız ve diş sağlığında problem yaşamamak için kullanılan ürünler kadar ağız bakımının düzenli yapılması da önemlidir. Bunun yanısıra ağız içinde hijyenin sağlanması için ağız içi, dil ve damağı kapsayacak şekilde temizlik yapılması tavsiye edilir.

Ağız Bakımında Kullanılması Tavsiye Edilen Ağız Bakım Ürünleri Nelerdir?

Ağız bakımının tam anlamıyla yapılması için öncelikle ağız bakım ürünlerinin de eksiksiz olması gerekir. Ağız bakım ürünleri kullanıcının yaşına, ağız problemlerine, tüketim alışkanlıklarına ve ihityaçlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kapsamlı ağız bakımı için diş macunu, diş fırçası, diş ipi ve ağız bakım suyu kullanılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Dişlerinizde tam ve kapsamlı bir temizlik yaparak ağız ve diş sağlığınızı korumak için doğallığıyla ön plana çıkan BioBellinda Ağız Bakım Ürünleri'ni inceleyebilirsiniz.

Ağız Bakımında Hijyen Nasıl Sağlanır?

Ağız bakımının temelinde diş fırçalamak vardır. Düzenli diş fırçalama alışkanlığı çocukluktan itibaren kazanılması gereken bir davranıştır. Ağız bakımında hijyen sağlamak için yapılması gereken birçok adım vardır. Bu adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ağız bakımı günde iki kez yapılmalıdır.
  • Diş fırçalama en az 2 dakika boyunca sürmelidir.
  • Ağız hijyen ürünleri kişiye özel olmalı ve bunlar her kullanım ardından temizlenmelidir.
  • Kullanılan ağız bakım ürünleri 6 ayda bir değiştirilmelidir.
  • Ağız bakımında hijyenin tam olarak sağlanması için dişlerin tüm yüzeylerinin, yanak içlerinin, dil ve damağın temizlenmesi gerekir.
  • Kahve, şarap, sigara gibi dişte lekelenmeye neden olacak içeceklerin ardından ağız su ile çalkalanmalıdır.
  • Kürdan gibi dişlere zarar verebilecek sert ve sivri nesneler kullanılmamalıdır.
  • Dişler çok sert fırçalanmamalıdır.
  • Düzenli diş kontrolü ve gerekli durumlarda tedavi yaptırılması da ağız bakımında hijyen için  önemlidir.

 

Florürsüz Diş Macunu Nedir ve Neden Florürsüz Diş Macunu Kullanmalıyım?

Dişlerimizi her fırçaladığımızda, ağzımızı ne kadar iyi duralasak bile diş macunundan belirli parçalar ağız içerisinde kalıyor. Bunu dişlerinizi fırçaladıktan sonra içtiğiniz suyun tadındaki değişiklikten bile anlayabilirsiniz. Bu kalıntılar içerisinde ağıza en fazla tutunan ise florürdür.Zaman içerisinde bedenimizde biriken florür uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir, dişlerde lekelenmelere de sebep olabilir. Gelin birlikte florürü ve florürün zararlarını daha ayrıntılı inceleyelim.

Florür Nedir ve Zararları Nelerdir?

7 eser elementinden biri olan Florür, kemik ve diş gibi mineralize dokulara bağlanıyor. Amerikan Gıda ve İlaç dairesinin tavsiye ettiği günlük florür alımı erkekler için 4 mg, kadınlar için ise 3 mg’dır. Fazla alınan florür vücudun farklı bölgelerinde birikir ve bazı zararlı etkiler gösterebilir.

Bu zararlı etkiler:

  • Aşırı alınan florürün %40-%50’si vücutta özellikle kemiklerde ve beyinde birikerek “florozis” denilen toksikasyona neden olması;
  • Beyinde biriken florürün IQ düşüklüklerine, davranış değişikliklerine yol açması;
  • Tiroit hormonunda azalmaya yol açması;
  • Kemiklerde biriken florür ise “skeletol florozis” adı verilen romatizma benzeri bir rahatsızlığı ortaya çıkarması olarak sıralanabilir. Yetişkinlerde florürün kemikte birikimi ortalama %10‘ken çocuklarda %50’ye çıkabilmektedir.

 

 

Yorumlar

Yorum Yap